Acute hyperventilatie

In- en uitademen in je voor de mond ineengevouwen handen, in een plastic zak (indien dit te benauwend is, kan je een hoek aan de onderkant van de plastic zak weg knippen, zo komt nog enige verse lucht mee binnen), in een stukje tuinslang van een halve meter of in een hyperfree zijn, weliswaar zeer voorlopige, oplossingen. Bij sommigen helpen ze helemaal niet. Bij menig hyperventilant doen ze een acute hyperventilatieaanval tijdelijk verdwijnen.

De oorzaak, te veel spanning op de ademruimte, moet echter grondig worden aangepakt om niet telkens opnieuw hyperventilatieaanvallen te krijgen. Dit gebeurt best onder deskundige begeleiding. U kan echter zelf al beginnen door uw borstkas al een beetje te ontspannen met volgende techniek:
Laat uw schouders ontspannen (Dit klinkt eenvoudig, doch voor menig hyperventilant is dit een moeilijke oefening wegens geen voeling met het verschil tussen gespannen en ontspannen schouders). Adem vervolgens naar uw borstkas in en daarna langzaam uit. Probeer te voelen hoe de spanning uit uw borstkas wegglijdt.

Indien je hierbij begeleiding wenst kan je contact nemen voor meer info of een intakegesprek.

Ik wens een intakegesprek