Ademhaling

Onze ademhaling geeft spontaan rust en energie op de juiste moment… op voorwaarde dat onze ademruimte in al haar dimensies vrij zit. Dat wordt vaak belemmerd door een te hoge  basisspanning.

Stapsgewijze masseer ik uw ademruimte terug los en leer u d.m.v. ademtherapie de hele romp, van bekken tot nek, terug betrekken bij de ademhaling. Zowel in lig, als zit, stand en beweging. Zo wordt je hele lichaam terug één vrije ademruimte. Het is dan dat het spontane natuurlijke adempatroon zich herstelt.

Een spontane, natuurlijke totaalademhaling houdt je hele lichaam in een aangenaam ritme van spannen en ontspannen. Ze brengt je in contact met je basisrust en zorgt voor een gezonde hartritmevariabiliteit (hartcoherentie),  verbetert de werking van het spijsverteringstelsel, ondersteunt de hartpompfunctie en de circulatie van het weefselvocht,… 

Bovendien krijgen sprekers en zangers meer ademvolume en een betere ademsteun. Een goede ademhaling brengt je ook meer in voeling met je zelf(vertrouwen).

Op 10 weken tijd kan je ademhaling  terug een bron van ontspanning en energie worden. Wil je aan je ademhaling werken of wens je meer info, neem dan hier contact.