Wat ik doe

Raf Frateur

Integrale Coaching Stress

Indicaties:
professioneel en/of prive onder hoge druk staan.
burn-out, hyperventilatie en andere lichamelijke, en/of psychische klachten, vaak voortkomend vanuit stress.

Werkwijze:

ICS is een integratie van lichaamswerk en gesprek. Het lichaamswerk bestaat ondermeer uit Westerse en Oosterse massage-, ademhalings-, houdings- en ontspanningstechnieken.

Centraal in mijn aanpak staat het begrip lichaamsspanning. Ieder van ons heeft een bepaalde basisspanning waarin ons lichaam zich bevindt. Het helpt ons bij ons voortbewegen, bij het rusten, bij het werken en bij het communiceren. Zonder basisspanning zouden we er maar als een ongeordend hoopje bijliggen.

Soms stijgt onze lichaamsspanning, als we bijvoorbeeld onder druk moeten presteren. Na de prestatie daalt de spanning terug. Maar in sommige situaties, wanneer we bijvoorbeeld te veelvuldig onder druk hebben gestaan (zowel fysiek als emotioneel), dalen we niet terug af naar de basisspanning.

Door een verhoogde basisspanning vermindert de veerkracht van ons lichaam: onze ademhaling wordt chronisch hoog en oppervlakkig, sommige spieren verkorten en verharden, de doorbloeding en de energetische doorstroming kunnen verminderen en/of bepaalde organen functioneren niet meer optimaal. Zo treden stressklachten op.

Financieel

Er wordt op maat gewerkt. Tijdens een uitvoerig intakegesprek gaan we doorheen uw klachten, brengen uitdagingen en spanningsvelden in kaart en stellen u een geïndividualiseerd begeleidingstraject voor. De kostprijs van dit traject wordt op het einde van uw intakegesprek besproken.

Voor vrij beroepers, zelfstandigen, kmo’s en bedrijven wordt een ereloonnota opgesteld.
Voor particulieren die geen boekhouding voeren kan een getuigschrift worden uitgereikt, dat recht geeft op beperkte terugbetaling.  Hiervoor moet u wel een voorschrift aanleveren. De gegevens die hierop moeten vermeld staan, worden met  u besproken tijdens de intake.

Subsidies (voor bedrijven):

Alle bedrijven van het paritair comité 200 kunnen bij Cevora een premie aanvragen voor het traject Integrale Coaching Professionele Stress voor bedienden van 50 jaar of ouder. Dat kan ook voor bedienden jonger dan 50 jaar. Dan moet uw onderneming wel een opleidingsplan geregistreerd hebben in het kader van de sectorale cao van 12 december 2013. (info dd 12 dec 2013, onder voorbehoud van wijziging; aan deze info kunnen geen rechten ontleend worden)

 

Hoe ik te werk ga en curriculum.