Home » Publicaties » Boek
HET BOEK: MIJN LICHAAM ZEGT NEEN
Stressklachten en burn-out als uitdaging
Alsmaar meer mensen lopen fysiek, emotioneel of mentaal vast. Er is iets, maar ze weten niet wat. Ze herkennen vaak hun oude zelf niet meer. De diagnose luidt steevast dat hen niets mankeert. ‘Er is geen letsel, geen ziekte, u moet het gewoon wat rustiger aan doen!’ Maar zelfs als ze het rustiger aan doen, blijven de klachten bestaan.
Dit boek maakt duidelijk wat er aan de hand is. Naast ziekte en letsel bestaat er immers een derde oorzaak van onze klachten: een verhoogde basisspanning. Die is objectief vast te stellen en is een belangrijke oorzaak van stressklachten en burn-out.
Om een verhoogde basisspanning te voorkomen of jezelf weer op de rails te krijgen, zijn inzicht en oefening nodig. Dit boek kan daarin een belangrijke stap betekenen.
- Het reikt vanuit een lichaamsgeoriënteerde invalshoek belangrijke hedendaagse inzichten aan over de onderliggende mechanismen van stress(klachten) en burn-out.
- Het beschrijft wat er gebeurt wanneer je de gevarenzone bereikt en hoe je een burn-out kunt herkennen en voorkomen.
- Het biedt tal van praktische tips en tricks om je basisspanning weer te verlagen en zo je stressbestendigheid te verhogen.
Met dit boek in de hand keren we de situatie en worden een lagere basisspanning en een gezonder en evenwichtiger leven eindelijk weer mogelijk…
Zijn analyse, zijn voorbeelden en inzichten waren heel herkenbaar voor mij en gaven me een eerste geruststelling omwille van de herkenbaarheid.
Leo, general manager
Dit boek geeft me woorden over problemen/stress klachten die ik zelf veelal in de spreekkamer heb gezien maar nog nooit zo duidelijk verwoord heb gekregen.
dr. A. Semeijn, huisarts
Een minimaal inzicht in hoe ons lichaam in elkaar steekt, is cruciaal. Net zoals bij seksuele opvoeding is bij ‘stress’-opvoeding het ook belangrijk te begrijpen welke mechanismen zich in ons lichaam manifesteren. Van daaruit kunnen we beter begrijpen waarom sommige stressgerelateerde klachten zich voordoen en hoe we hier een gepaste reactie kunnen op vinden.
dr. A. De Witte, psychiater-pychotherapeut, bestuurslid van Vlaamse Vereniging Psychiatrie