coaching bij stressklachten en burn-out
integrale visie op lichaam en geest

coaching bij stressklachten en burn-out vanuit een integrale visie op lichaam en geest

GOED VENTILEREN IS DE BOODSCHAP IN DE STRIJD TEGEN HET CORONAVIRUS

We hebben alle reden om onze kantoren en privévertrekken goed te ventileren. Het gerucht dat overdracht van het coronavirus ook via de lucht kan, deed al langer de ronde.  Nu heeft het Amerikaanse centrum ter preventie en strijd tegen ziektes officieel aangekondigd dat het coronavirus overgedragen kan worden via de lucht: “kleine druppeltjes en deeltjes kunnen in de lucht blijven hangen gedurende minuten of zelfs uren.” Rondzwevende deeltjes kunnen dus mensen infecteren in een straal van 2 meter rond de besmette persoon. Als we spreken zonder mondmasker verspreiden we heel kleine druppeltjes. Ook al zien we deze niet met het blote oog, kunnen deze druppeltjes het coronavirus overdragen als de spreker zelf besmet is. Zelfs wanneer de spreker niet meer in de ruimte is, blijven deze druppeltjes dus nog enige tijd een potentieel besmettingsgevaar. Regelmatig je kantoor of privévertrek ventileren is dus de boodschap.

Angela Merkel hamerde er al regelmatig op dat een gebouw verluchten “één van de minst dure en meest efficiënte middelen is om de verspreiding van het virus tegen te gaan.” “Door ruimtes te ventileren kan je in 20 minuten tot 90% van de besmette deeltjes elimineren!” zegt infectiologe Michèle Gérard in een interview met RTBF(nieuwsartikel immovlan dd 16 okt 2020 “Coronavirus. Laat je je ramen beter open of dicht?” )

Niets missen?

Schrijf je eenvoudig in op mijn nieuwsbrief en ontvang alle informatie over stress en burn-out als eerste in je mailbox.